søndag 20. mai 2012

Cookies

I dag har jeg laget cookies. Jeg bruker Hugh Fearnley-Whittingstall's oppskrift (fra serien River Cottage).

Ingredienser:
125 g smeltet smør/margarin
175 g brunt rørsukker (140 g sukker går bra om man vil ha mindre søte kjeks)
1 egg
1 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
150 g hvetemel
Hakket sjokolade, kakao, tørket frukt, nøtter e.l.

Jeg hadde ikke nok hvetemel, så jeg brukte halvparten hvetemel og halvparten grahamsmel. Brunt rørsukker ble supplert med vanlig brunt sukker.

Smeltet smør blandes med sukker...

...og egg røres inn.

Vaniljeessens tilsettes.

Bakepulver blandes med mel...

...og melblandingen røres inn...

...og så er deigen ferdig.

Jeg lager alltid cookies med litt forskjellig typer frukt og derfor blander jeg fyll med deig i en egen skål. To spiseskjeer deig gir store kafè cookies, en spiseskje deig gir mindre cookies. Her lager jeg store cookies med hvit sjokolade, hakkede valnøtter og en av tre typer tørket frukt: aprikos, tranebær og min personlige favoritt tørket fiken.

Deigen settes i kuler på bakepapirkledd plate og stekes på 175 grader i ca. 10 minutter. Store kaker kan være lurt å trykke litt flate så man ikke ender opp med en kjeks hvor alt fyllet er samlet i midten.

Ulempen med å lage store kjeks er at de kan bli litt harde i kanten og samtidig litt for myke i midten.

Fordelen er at man kan lage en kjeks med hver type fyll (hvis man vil ha ulike typer fyll) uten at det blir for vanskelig å holde styr på hvilke kjeks som inneholder hva. Kjeksene går fint an å dele ved å brekke av biter. I tillegg tar de seg veldig fint ut på mitt kakefat fra Seltmann Weiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar