Da jeg besøkte Bestemor i november fikk jeg smake på årets julesylte. Da jeg kom hjem igjen hadde jeg lyst på mer og tenkte at jeg kanskje skulle prøve å lage selv. Jeg ringte Bestemor og fikk oppskrift og instruksjoner. Det som viste seg å bli den vanskeligste delen var å få tak i tynnribbe. For det første så er jeg ikke helt sikker på hva tynnribbe heter her i Sverige. Dessuten er ikke svenskene så store på det med ribbe, det er liksom Stora Julskinkan som er tingen denne tiden på året. Jeg synes jeg husker å ha lest en annonse i en norsk nettavis om rimelig tynnribbe fra svensk gris, så hvis vi sender all ribba til Norge så er det jo slettes ikke rart jeg har problemer med å finne noe i butikkene her. Det jeg fant i kjøttdiskene som jeg mistenker kunne vært tynnribbe så slettes ikke fristende ut og var nok dobbelt så dyrt som i Norge akkurat nå. Derfor bestemte jeg meg for å heller kjøpe en bit kotelettkjøtt, som var akkurat passe rimelig og fint kjøtt fra en plass i nærheten av der ribba befinner seg på grisen. Dermed ble det altså mer juksesylte enn julesylte, men selv om kjøttet nok kunne vært litt mindre tørt og jeg kunne brukt litt mindre pepper og litt mer nellik så ble det egentlig ganske bra. Spesielt godt ble det sammen med min hjemmelagde rødbetchutney.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar